Ondersteuning bij dyslexie
Heb je dyslexie? Vaak weet je dit al op de basisschool. Op het Isendoorn sluiten we zoveel mogelijk aan bij de hulp die je al hebt gekregen. Zodat je je kunt ontwikkelen in overeenstemming met je capaciteiten, talenten en mogelijkheden.
Ondersteuning bij dyslexie is een continu proces. Veranderingen in de exameneisen, wetgeving en de voortschrijdende ontwikkelingen van ondersteunende technologie vragen steeds om aanpassingen. Onze uitgangspunten zijn: wat heb je nodig en hoe levert de ondersteuning maximaal resultaat op?
Vermoedens van dyslexie
Zijn er vermoedens van dyslexie maar is dit nog niet onderzocht tijdens de basisschoolperiode? Dan geeft de basisschool dit aan bij de overdracht naar het voortgezet onderwijs. Kreeg je al ondersteuning? Dan sluiten we daar in de brugklas zoveel mogelijk bij aan.
Wegwijs met dyslexie
Als je al een dyslexieverklaring hebt, maken we je wegwijs met een informatiepakket en een korte bijeenkomst. Je kunt dan ook kennismaken met de dyslexiecoördinatoren. Als je ze later nodig hebt, weet je ze zo makkelijk te vinden.
Lees meer:
- protocol dyslexie voortgezet onderwijs
- protocol en afspraken Isendoorn College
- dyslexiescreening nieuwe stijl
- hoe vraag je een computer of laptop aan met Kurzweil